~Harry Potter tegnap, Harry Potter ma, Harry Potter örökké~
Harry Potter Always

Egy történet, amely emberek millióival szerettette meg az olvasást. Egy történet, amelyen egy egész generáció nőtt fel. Egy történet, amely egyszerre emel fel és húz a mélybe. Egy történet, amely legendává vált. Egy történet a szemüveges, villám alakú sebhelyes varázslótanoncról, Harry Potterről.  

Tovább!

Amit tudnod kell a frissítésekről: az oldalon előre rögzített bejegyzések vannak a legfrissebb hírekből.

 
Zsupszkulcs

Hírverő / hopponáld magad vissza a főoldalra

Reggeli Próféta / Infók az írónőről, a történetről és a színészekről

Varázsvicc Vállalat / Zenék, videók és további szuper dolgok

AurorTanács / Oldal dolgok

Aurorjelentés /Jelentkezz társszerkesztőnek!

ROXFORTI CSATA

 
Klubhelyiség
 
 
 
Olal infók

Aurorvezető: Senussya

Aurorok: Mano, Adri

Design: Senussya (kód: fuckinway.gp)
Képeffekt kódja: lindadesign.gp

Oldal nyitása: 2014.  07. 15.


Az oldal nem áll kapcsolatban a színészekkel, az írónővel, a rendezőkkel, illetve a WB-vel. Ez csak egy rajongói/szórakoztató oldal a Harry Potter témában. (:

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Potterheadek
Indulás: 2014-07-07
 
Hírverő

Miért olvass Harry Pottert?

"Lola 10 éves, Róza 11. Osztálytársak, és a legjobb barátnők. Mindketten irtózatosan nagy Harry Potter-rajongók. Úgyhogy ma, Daniel Radcliffe (a könyvekből készült filmsorozat címszerepét alakító színész) 27. születésnapján nem is kérhettünk volna föl mást, mint a két leendő ötödik osztályost, hogy írják meg nekünk, mi a titka J.K. Rowling sorozatának? Miért olyan nagyon jók a Harry Potter-történetek, hogy gyerekek és fiatal felnőttek millióit szoktatták rá (újra?) az olvasásra? Lola és Róza írása (amit csak egészen minimális szerkesztéssel teszünk közzé).

1.

Én azért szeretem J.K. Rowlingot, mert úgy írta a jeleneteket, hogy azt érzem, én is ott vagyok Roxfortban. (Róza)

 

2.

A többi könyvsorozathoz képest, amit azelőtt olvastam (például: Tea Stilton) a Harry Potterből kevesebb darab könyv van. De ez a hét kötet sokkal jobb, mint másból a 27. Nem lehet megunni. (Lola)

 

3.

Imádom, mert olyan izgalmas, hogy még hétköznap is képes voltam éjfélig olvasni, nem bírtam letenni. (Róza)

 

4.

Szuperek a szereplők tök jól ki lehet választani, hogy ki kicsoda! Például: én – Hermione, Róza – Ginny, Lilien – Luna, Csanád – Harry, Gellért – Ron. (Lola)

5.

De azért nem mindig volt jó, mert néha túl durvának találtam, például amikor meghalt Sirius Black. (Róza)

6.

Hermione egy különleges lány, mert a sorozat elején stréber (mondjuk, utána is osztályelső...) aztán egyre vagányabb. A hatodik részben összejön Ronnal: FÚJJ! (Lola)

7.

Ginny is különleges, mert olyan, mint egy Hermione 2.0, ő is osztályelső. És aranyvérű varázsló is. Csak neki Ron a tesója, úgyhogy ő Harryvel jön össze a hatodik részben. UN-DO-RÍ-TÓ! (Róza)

8.

Nekem a négy ház közül a Mardekár a kedvencem. Van is egy bölcs mondásom erről: minden rossz a Mardekárból jött, de nem minden Mardekáros rossz. És akkor ott van Peter Pettigrew, aki nem Mardekáros volt, de rossz. (Lola)

9.

Ahogy haladtam előre, úgy jöttem rá, hogy mit szeretek. Például: először a Griffendél volt a kedvencem. Most meg a Mardekár. De egy nem változott: Ginny Weasley a kedvenc szereplőm! (Róza)

10.

Miután elolvastam mind a hét kötetet, nem találtam megfelelő könyvet, mert mindegyik unalmas a Harry Potterhez képest. (Róza)

11.

Már az összeset olvastam, de szeretnék még! Még Harry Pottert!!! (Róza)

12.

Nekem a Harry Potter volt az első könyv, amit igazán élveztem. Ajánlom mindenkinek! (Lola)

13.

A Harry Potter nemcsak az olvasás örömét adja, hanem új barátságok is születnek. Például Lola és én. (Róza)"

 

Címkék: wmn
2017.07.31. 17:03, senussya

Dracót már az utcán sem ismerik fel

A Dracót alakító Tom Felton nemrég utcazenésznek állt Prágában, ahol senki sem ismerte fel. A videóért katt a képre!

Tom Felton Goes Unrecognized While Singing on the Streets of Prague - Watch Now!

Címkék: tomfelton justjared
2017.07.07. 14:05, senussya

Interjú Ruperttel

"Alig volt 12 éves Rupert Grint, mikor az egész világ megismerte az arcát a Harry Potter filmeknek köszönhetően, ő játszotta ugyanis a főszereplő legjobb barátját, Ron Weasley-t. A sorozat végeztével tartott egy kis szünetet, azóta viszont rengeteg mindenben kipróbálta magát, most a legújabb sorozatában, a Blöffben látható a Viasat 6 műsorán. A 28 éves angol színésszel Manchesterben beszélgettünk egy kerekasztalos interjú keretében. 

A kis Rupertnek nem az volt az álma, hogy színész legyen, mégis viszonylag korán kipróbálta magát és számos iskolai darabban tűnt fel. Nem volt igazán nagy könyvmoly, de Harry Potter történetét kedvelte, pláne azok után, hogy felfedezte, hogy hasonlít Harry Potter legjobb barátjára, Ron Weasley-re. A vörös haj, a sok testvér és a pókoktól való félelem mind összekötik őket.

Amikor a színészeket keresték a filmverzióhoz, akkor Grint is küldött fényképet, meg kitöltötte a szükséges papírokat, de ezek után hónapokig semmi sem történt. Az interneten vette észre, hogy néhányan videós próbafelvételt is küldtek a jelentkezéshez, és ők sem akartak lemaradni. Ez segített abban, hogy behívják egy személyes meghallgatásra , de öt újabb körön kellett bizonyítania, hogy tényleg ő a legalkalmasabb a szerepre.

Ron szerepére legalább 40 ezren jelentkeztek,és Ruper Grint élete örökre megváltozott, amikor kiválasztották. Az első film forgatása mai napig meghatározó élmény a számára, ha arról kérdezik, az interjúiban mindig a Bölcsek köve varázslósakkos jelenetét emeli ki.

Most úgy tűnhet, a három Harry Potter-gyereksztár közül Daniel Radcliffe és Emma Watson is jobb és érdekesebb lehetőségeket kap, mint ő, mégis ő volt az első, aki rögtön a Bölcsek köve után szerepelt egy másik filmben is. Nem volt egyszerű munkát vállalni két Harry Potter-film között, ugyanis nagyon kevés idő maradt két forgatás között, ráadásul a gyerekszínészek csak napi 4 órát forgathattak, a nap másik felében kötelező tanításon kellett részt venniük. 

Rupert Grint első nem Harry Potter-filmje a Thunderpants című, magyar mozikat elkerülő film volt, amiben jól átszabták a külsejét is, mert műfogakat és dauerolt hajat kapott, hogy hitelesen játssza el a különleges képességekkel rendelkező fiút. A film fogadtatása vegyes volt, a kritikák egy része szerint infantilis volt a történet, mások szerint elsősorban gyerekeknek szól, így megbocsátóbbak voltak.  Azzal viszont a legtöbben egyetértettek, hogy Grint remekül játszott a filmben, az Empire és a BBC kritikusa is kiemelte a teljesítményét. De mindez kevés volt a sikerhez, a filmnek nem sikerült visszahoznia a 3,5 millió fontos gyártási költségeit. 

Az új sorozat, a Blöff apropóján adott interjúkból is az derült ki, hogy a sztárság a lehető legkisebb nyomot hagyta rajta. Sokszor beszélt arról, hogy nem élvezi a színészettel járó egyéb kötelezettségeket, a fotózásokat és egyébként is szégyenlős embernek tartja magát és örül, hogy a filmekben el tud bújni az épp aktuálisan játszott karakter mögé.

Arról, hogy mennyire jól sikerült megtalálni Harry, Ron és Hermione szerepére a színészeket, talán Alfonso Cuarón anekdotája a legbeszédesebb. Mikor a rendező Chris Columbus után elvállalta a harmadik epizód rendezését mindenki tudta, hogy most más jellegű film készül majd, de a gyerekszínészeknek is meg kellett szokniuk egy új rendező stílusát. A közös munka kezdetén a rendező egyik kérése az volt, hogy mindegyik színész írjon egy esszét a karakteréről. Daniel Radcliff egy szolid, tömör, egyoldalas dolgozatot írt, Emma Watson egy 16 oldalas esszét adott le, Grint meg teljesen elfelejtette az egészet, valószínűleg Ron is pont ennyire vette volna komolyan a feladatot. De legalább Grint is hozzászokhatott, hogy a rendezők jönnek-mennek az életében, és mindig egy kicsit más munkamódszerrel közelítik meg ugyanazt. A Blöff elsősorban Alex De Rakoff munkája, aki a forgatókönyvekért felel, de azokat három veterán tévés rendező (Lawrence Gough, Nicholas Renton, Geoffrey Sax) forgatta le. 

Manapság már egyáltalán nem tartja magát komoly Harry Potter-rajongónak, sőt, egy 2016-os interjúban azt emlegette fel, hogy ő volt az egyetlen a kocsmakvízes csapatában, akinek nem jutott eszébe, hogy mi volt Harry Potter patrónusa. Itt beszélt arról is, hogy szerinte Hermione és Ron kapcsolata nem tarthatott túl sokáig és szerinte már el is váltak és Ron egyedül és munkanélküliként él egy apró lakásban a King’s Cross pályaudvar közelében. 

Nagyon fura volt utána kilépni a világba, mert nem is igazán tudtam, hogy mit akarok kezdeni az életemmel. Be akartam pótolni mindent, amiről lemaradtam.

- mondta Manchesterben, mikor a Harry Potter utáni évekről kérdeztük. Mindenkinek, aki részt vette ebben, különleges és csodás gyerekkora volt, de el kellett telnie néhány évnek, míg ezt fel tudta dolgozni. A filmeket követő "pótló időszaknak" valószínűleg egy fagyiskocsi lett a jelképe, ugyanis Grint gyerekként még azt hitte, hogy egyszer fagyiárus lesz belőle, ezért miután betöltötte a tizennyolcat és hozzáfért az addig megkeresett pénzéhez, születésnapjára meglepte magát egy fagylaltos autóval, hogy kiélhesse ezt a régóta dédelgetett álmát.

A munkában már nem volt ennyire céltudatos és a legkülönbözőbb projektekbe vágott bele. A színpadon 2013-ban mutatkozott be egy Mojo című darabban, ahol egy fontos mellékszereplőt, Sweets-et alakította. Ez egy 50-es évek Amerikájában játszódó gengsztertörténet, amiben azon megy a harc, hogy kié lesz az Atlantic nevű klub. A kritikusok természetesen Harry Potter-beli kollégájához, Daniel Radcliffe-hez hasonlították és megjegyezték, hogy nincs olyan meggyőző karizmája, viszont legtöbben dicsérték a humoros előadásmódját. Maga a szerep, viszont kevésbé volt kockázatos, mint a Broadway-n történő bemutatkozása. Az It's Only A Play-ben olyan szupersztárok mellett játszott egy újabb kiemelt mellékszerepet, mint Matthew Broderick és Nathan Lane. Ebben egy rendezőt játszik, aki folyamatosan dühös és feldúlt.

Próbálkozott a tévével is, szintén 2013-ban szerepelt egy sitcom pilotban Stephen Fry-jal közösen, aminek a Super Clyde volt a neve, de ebből nem rendelt végül sorozatot a CBS csatorna. Mikor az epizód eljutott az újságírókhoz, akkor ők szinte mind Grint remek alakítását emelték ki, és kifejezetten viccesnek tartották az epizódot, ami megmutatja a fiatal színész legjobb tulajdonságait.

Igazán nagyot dobbantó filmben nem szerepelt, jelenleg két sorozatban is látható, egyik a Blöff, az azonos című Guy Ritchie-filmen alapuló sorozat. Szerepe szerint egy elszegényedett nemesi családból származó férfit, Charlie Cavendish-t alakítja, aki piti bűncselekményekből tartja fent annak a látszatát, hogy még mindig gazdag és befolyásos. Grint állítása szerint ezzel egy újabb gyerekkori álmát valósíthatta meg, mert már a játszótéren is gengsztereset játszott, úgyhogy óriási élmény volt a számára ezeket a forgatáson is kipróbálni.

Snatch UnitEp101 0575

2017.07.05. 13:57, senussya

HP finomságok

Címkék: hpfood nosalty
2017.07.02. 13:56, senussya

Ezeket a könyveket ajánlja neked Emma Watson

Emma Watson köztudottan könyvmoly. Most egy listát art azokról a könyvekről, amelyeket mindenkinek érdemes elolvasnia.

"Emma közösségi oldalain előszeretettel szokta megosztani a követőivel, mely könyveket érdemes a kezükbe venniük, hogy egy kicsit művelődjenek vagy kikapcsolódjanak. Korábban pedig egy "akció" keretében könyveket hagyott a New York-i metrón, és szívhezszóló üzeneteket is írt bele a megtalálóknak.

Egy kis ízelítő Emma kedvenc könyveiből, amelyeket te sem bánsz meg, ha elolvasod:

1. Eve Ensler: Vagina monológok

2. Ava Dellaira: Kedves hallottak!

3. Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései

4. John Fowles: A mágus

5. Gabriel Garcia Marquez: Száz év magány" (Noizz.hu)

2017.06.11. 12:32, senussya
 
PROJEKTEK


FILM CÍME: A KÖR
KI? EMMA WATSON
MŰFAJ: DRÁMA
ÉV: 2017
*HIVATALOS *ELŐZETES

Mae Holland (Emma Watson) életében komoly változás történik. A Szilícium-völgy egyik legmenőbb technikai óriás cégénél kap állást, a nő ráadásul nem is rest élni a lehetőséggel. Igyekszik a legjobb munkaerővé válni, aminek köszönhetően villámgyorsan szedi a lábait a vállalati ranglétrán. Erre természetesen a cég vezetője, Bailey (Tom Hanks) is felfigyel. A szinte látnoki képességekkel bíó szakember pedig újabb lehetőséget kínál a lány számára. Arra kéri, hogy élesben tesztelje a cég legújabb termékét, a SeeChange nevű kamerát, amelynek köszönhetően élete nyitott könyvé válik a nyilvánosság előtt. Mae belemegy a dologban és hisz a további előrelépésben. A probléma csak az, hogy talán az ember nem lehet biztonságban, ha minden lépését követhetik.

BuzzFeed reached out to Warner Bros., but a representative was unavailable for immediate comment.
FILM CÍME: VOLDEMORT: AZ EREDET
MŰFAJ: FANFICTION
ÉV: 2017
*ELŐZETES

Mielőtt bárki félreértené. Ez a sztori nem hivatalos J. K. Rowling és Warner Bros produkció, de megérdemli a kiemelést. Egy csapat fan készített iszonyú profi munkát, amely a Youtube-on lesz látható. Arról szól hogyan lett Voldemort Tom Denemből.

 
Patrónusok

A Patrónusok közé kizárólag meghívásalapján lehet bekerülni. Itt a szerkesztők egyéb oldalait, valamint barátok lapjait láthatjátok.

Képtalálat a következőre: „vintage wife”

 
Varázspálcák

 

 

A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!