~Harry Potter tegnap, Harry Potter ma, Harry Potter örökké~
Harry Potter Always

Egy történet, amely emberek millióival szerettette meg az olvasást. Egy történet, amelyen egy egész generáció nőtt fel. Egy történet, amely egyszerre emel fel és húz a mélybe. Egy történet, amely legendává vált. Egy történet a szemüveges, villám alakú sebhelyes varázslótanoncról, Harry Potterről.  

Tovább!

Amit tudnod kell a frissítésekről: az oldalon előre rögzített bejegyzések vannak a legfrissebb hírekből.

 
Zsupszkulcs

Hírverő / hopponáld magad vissza a főoldalra

Reggeli Próféta / Infók az írónőről, a történetről és a színészekről

Varázsvicc Vállalat / Zenék, videók és további szuper dolgok

AurorTanács / Oldal dolgok

Aurorjelentés /Jelentkezz társszerkesztőnek!

ROXFORTI CSATA

 
Klubhelyiség
 
 
 
Olal infók

Aurorvezető: Senussya

Aurorok: Mano, Adri

Design: Senussya (kód: fuckinway.gp)
Képeffekt kódja: lindadesign.gp

Oldal nyitása: 2014.  07. 15.


Az oldal nem áll kapcsolatban a színészekkel, az írónővel, a rendezőkkel, illetve a WB-vel. Ez csak egy rajongói/szórakoztató oldal a Harry Potter témában. (:

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Potterheadek
Indulás: 2014-07-07
 
Hírverő

Daniel véleménye magáról

Mindenki Harry Pottere, Daniel Radcliffe egyáltalán nincsen megelégedve a színészi játékával. A Daily Mailnek beszámolt arról, hogy borzalmasnak találja a játékot, amit a Harry Potter sorozatban nyújtott:

"Nem szeretem megnézni a Potter filmeket, ugyanis rettenetesen játszottam bennük. Ahogyan elnézek egy-egy jelenetet, rájövök, hogy semmit sem tudtam átadni abból, amit szerettem volna. " (Forrás: Radcliffe Galaxy)

Szerintetek is rossz Harrynk volt? Mert én személy szerint jobbat el sem tudnék képzelni.

 

2014.08.14. 14:44, senussya

25 dolog, amit nem tudtál az örök Harry Potterről

1. Radcliffe nyolcévesen megpróbálta elolvasni az első Harry Potter-kötetet, de még túl kicsi volt, nem bírta befejezni. Végül akkor olvasta el a teljes kötetet, amikor a filmhez castingolták.

2. A kedvenc része a szériából a harmadik kötet, a Harry Potter és az azkabani fogoly.

3. Két lábbal áll a földön: „Sokak szerint folyton szomorúnak látszom, azt mondják: „Hahó, Dan, fel a fejjel!”. Pedig többnyire csak bámulok a messzeségbe, és ez kiborítja az embereket. Ha valaha is azt kérték volna, hogy legyek bármilyen, csak ne űzött, akkor meg tudtam volna csinálni. Boldog ember vagyok. Oké, nem az a fajta, aki szívecskéket tesz az i-k fölé pont helyett – az azért már túl boldog lenne”.

4. Jó az ízlése: az 1957-es Tizenkét dühös ember – az első fekete-fehér film, amit látott – a kedvenc filmje.

5. Már az is varázslatos, ahogy megkapta Harry szerepét. A filmek producere, David Heyman egy este ugyanarra a színdarabra ült be, ahova Daniel és apukája, Alan. Hayman ismerte Alant, így üdvözölték egymást, ekkor mutatta be édesapja Dant a producernek, akinek az első gondolata is az volt, hogy Dan tökéletes lenne Harry szerepére. Elmondása szerint egész este Danielt bámulta a színházban, és azon pörgött, mennyire illene hozzá a szerep. Aztán a többi már filmtörténelem: Daniel elment a meghallgatásra és meg is kapta a szerepet, amit már soha nem mos le magáról.

6. Aranyos történet az is, amikor kiderült, hogy megkapta a szerepet. Így mesélt róla Radcliffe: „Éppa fürdőben voltam, amikor apám berohant, és azt mondta: „Találd ki, kit akarnak Harry Potter szerepére!?”. Elsírtam magam. Alighanem ez volt életem legcsodálatosabb pillanata.”

7. Sosem vágyott különösebb figyelemre, már az iskolában sem. „Soha nem voltam afféle menő srác, de igazából nem is értem a menő srácokat. Nem azért, mert nem kedvelem őket, egyszerűen csak nem igazán érdekelnek”.

8. Inkább a rockzenefelé húz az ízlése, szereti az alter és indie-rock bandákat, nagy kedvence a Red Hot Chili Peppers, de a punktól sem riad vissza: a Sex Pistols az egyik favorit.

9. Állítása szerint soha nem olvas el egyetlen róla szóló vagy a filmjeiről cikket vagy kritikát sem.

10. Jó ideje támogatja a Demelza House Children’s Hospice-t, ami egy gyógyíthatatlan gyereket ellátó brit intézmény-hálózat, minden születésnapján és karácsonykor arra kéri a rajongóit, hogy adakozzanak a szervezet javára ahelyett, hogy neki küldenének ajándékokat. J. K. Rowling erről az intézményről nevezte el Demelza Robins karakterét a Harry Potter és a Főnix Rendjében.

11. A filmek között – amikor nem forgatott – egy átlagos iskolás életét élte. „Miután visszamentem a suliba, mindenkinek rengeteg kérdése volt. Aztán kb. egy hét múlva, mire mindent megválaszoltam, a dolgok visszaálltak a rendes kerékvágásba”.

12. A civil életben is nagyon közel állnak egymáshoz Gary Oldmannel, aki a filmbéli keresztapját, Sirius Blacket alakította.

13. Az Empire magazin 2007-es listáján a 100 legszexibb mozisztár közül a huszonharmadiknak választották. A vonzereje, úgy tűnik, nem kopik, még tavaly is egész jó helyen állt: a 45. volt.

14. A Guardian szerint Radcliffe Jacob Gershon álnéven kiadott egy kötetet saját verseiből. A Gershon anyja lánykori nevének (Gresham) eredeti jiddis nyelvű alakja, a Jacob pedig a második keresztneve.

15. A casting során a filmesek színezett kontaktlencsével próbálkoztak, hogy kék helyett zöld legyen a szeme, ahogy az a könyvekben szerepel. Azonban amikor betette a lencséket, kiderül, Daniel szeme allergiás a lencsékre, így az ötletet elvetették. A másik megoldás az lett volna, hogy utómunkával zöldítik be a szemét, ám ez felmérhetetlenül nagy munka lett volna, így a stúdió kikérte az írónő véleményét. Rowling közölte, hogy nem különösebben kardinális kérdés, hogy pont zöld legyen Harry szeme, a fontosabb, hogy olyan legyen, mint az édesanyjáé volt. A filmesek eléggé megkönnyebbültek…

16. Van humorérzéke. Mivel kb. egy időben ment a két giga-széria, gyakran összekeverték A Gyűrűk Ura Frodóját alakító Elijah Wooddal – és vice versa. Egyszer Japánban egy fan a kezébe nyomott egy Woodról készült fotót, hogy autogramot kérjen rá. Ezt írta a képre: „Nem Elijah Wood vagyok, szeretettel: Daniel Radcliffe”.

>17. Az öniróniája már gyerekként is kifejlődött. Miután kiválasztották Harry szerepére, így nyilatkozott: „Azt hiszem, van egy aprócska hasonlóság köztem és Harry között, mert én is szeretnék egy baglyot. Jaja, ennyire aprócska.”

18. Így nyilatkozott a természetfeletti kapcsán: „Nem vagyok vallásos ember. Anyám zsidó származású, apám protestáns… Borzasztóan érdekel a vallás mint valami, amit tanulmányozni lehet, de nem, cseppet sem vagyok vallásos” – viszont egy másik interjúban arra a kérdésre, miszerint hisz-e a varázslatban, azt felelte: „Természetesen. Száz százalékig.”

19. Abban bízik, hogy meghaladhatja Harry szerepét: „Az emberek mindig is emlékezni fognak Harryre, de azt gondolom, hogy ha elég keményen dolgozom, talán néhány egyéb karakter is megragad majd bennük”.

20. Nincs kiszolgáló-személyzete, nem is szeretne. „Sofőröm van, de ez minden. Utálom ezt a bedobom-a-nevem-hogy-asztalhoz-jussak dolgot is. Lehet, hogy ez egy afféle angol dolog, hogy kínosnak érezném azt modnani: „Helló, Daniel Radcliffe vagyok, ha ez esetleg jelent valamit…””

21. Daniel borzasztóan megbízható munkaerő hírében áll. Tizenegy évesen szerződött le a Harry Potter-filmekhez, amelyeken tíz éven keresztül dolgozott, és mindez idő alatt összesen két napot hiányzott a munkából, betegség miatt.

22. Ő büszkélkedhet a sztárvilág alighanem legjobb paparazzi-szívatásával: öt hónapon keresztül minden nap ugyanolyan ruhában mutatkozott. Pontosabban a ruhái nyilván változtak, viszont minden egyes nap ugyanazt a kabátot húzta magára, így a lesifotósok nem tudták fényképezni – egy lap sem vette volna meg a képeket, hisz olyan volt, mintha egyetlen napon készült sorozat darabja lettek volna. Hatalmas.

23. Nem csak az „igazi” varázslatok érdeklik, a muglik trükkjeit is imádja. Még leckéket is vett egy illúzionistától.

24. Legszívesebben sportoló lenne. Egy interjúban megkérdezték, mi lenne szívesebben, rocksztár vagy filmsztár, azt mondta, inkább a brit krikett-válogatottban játszana. Végülis majdnem kviddics.

25. Távol tartja magát a közösségi médiától. Nem twitterezik és nem is facebookol. „Szerintem ez sok mindent egyszerűsít, mert ha felmész Twitterre és pillanatról pillanatra világgá kürtölöd, mit csinálsz, majd ezután követeled a magánéleted tiszteletben tartását, nem igazán fog senki komolyan venni”.

2014.08.14. 08:18, Mano

"Nem voltam valami jó a Harry Potter filmekben"

Egy, a Daily Mailnek adott interjújában Radcliffe elmondta: szörnyen sok hibát fedezett fel a játékában, amikor a Harry Potter-filmeket nézte. Ha egyáltalán meg bírta nézni.

„Azoknak a jelenetek, amikre a legkevésbé vagyok büszke, a próbateremben vagy a drámaórákon kellett volna megtörténniük, nem pedig a filmvásznon” – árulta el Daniel Radcliffe, aki szerint a Harry Potter-saga hatodik részében (A félvér herceg) játszott a legrosszabbul, és az ötödikben (A főnix rendje) a legjobban. „A játékom borzasztó egyhangú, és látom, mennyire öntelt lettem – mégsem jött össze, amit csinálni akartam. A legjobban talán A főnix rendje sikerült, mert abban látom a fejlődést saját magamon.”

Radcliffe nagyon nyíltan beszélt általa is észlelt hiányosságairól, és azt is kiemelte, milyen fontos számára az önkritika. „Nagyon oda kell rá figyelnem, hogy eléggé kritikus legyek magammal. Ezt nehéz volt elérni, hiszen lényegében olyan környezetben nőttem fel, ahol mindig mindenki nagyon kedves akart lenni hozzám, és egyfolytában azt hajtogatták, milyen nagyszerű, amit csinálok. Egy idő után ezt már nem hiszi el az ember. Akkor csak magadra hallgathatsz, na meg néhány emberre, ha reális képet akarsz kapni a munkád minőségéről. Igen komoly önkritikát gyakorlok – ha nem így lenne, jócskán lenne okom aggódni. Nem akarok az a srác lenni, akit mindenki dicsér a szemébe, de amikor elfordul, összesúgnak, hogy milyen sz*r.” Daniel Radcliffe legújabb filmje, a What if pár napja debütált az Egyesült Államok mozijaiban. Hogy a hazai vásznakon mikor láthatjuk viszont, egyelőre nem tudni.

Címkék: danielradcliffe
2014.08.13. 23:12, Mano

Amitől a fanok újra sírva fakadnak

A Harry Potter történet sokkal mélyebb annál, amire a felszínről következtetni tudunk. Nemcsak az bizonyosodott be, hogy aki olvasta az jobb emberré válik, mert toleranciát tanul belőle, hanem azt is leszögezhetjük, hogy Rowlingnak sikerült átadnia a legfontosabb üzenetet: a szeretet mindenek felett áll. Számos olyan jelenetet találhatunk a sorozatban, amely könnyeket csal a szemünkbe. Én péládul Sirius halálán a mai napig nem tudtam túltenni magam. Amikor először olvastam, bőgtem, mint a záporeső. Bevallom, annyira betette nekem a kaput, hogy egy évig nem is akartam tovább olvasni a sorozatot. Biztosan mindenkinek vannak ilyen jelenetei. Az egyik külföldi oldal összegyűjtött jópár szívszorító emléket és információt.

Az első rögtön annyit tesz, hogy George számára minden tükör Edevis tükre. Hogy miért? Mert azt mutatja, amire a legjobban vágyik. Saját magát látja benne, de igazából az a meghalt ikertestvére Fred... (Csak engem rázott meg Fred halála? Rowling azt nyilatkozta, hogy azért kellett távoznia az élők világából, mert nem lett volna fair, ha a Weasley család minden tagja élve vészeli át a háborút. Könyörgöm, mért nem az áruló Percy halt meg?! ) És a tükörhöz tartozik egy rövid leírás is. George segített rendbe hozni a Roxfortot a háború után, s rábukkant a tükörre. Belenézett, de csak magát látta. Nem ismerte Edevis tükrének mágikus erejét, s zavartan továbbállt. Azt sem vette észre, hogy a tükörképe elmosolyodik... és azt sem, hogy két füle van...

When someone made this Mirror of Erised realization.

2014.08.13. 09:53, senussya

Újabb bizonyíték, hogy Jo csodálatos

A HVG. hu-n találtam egy cikket, amely ismételten azt bizonyítja, hogy J. K. Rowling az egyik legcsodálatosabb asszony a földön.

  "A 15 éves Cassidy Stay szüleit és négy testvérét veszítette el a július 9-i houstoni vérengzésben. Csodával határos módon ő túlélte a lövöldözést: sebesülten fekve úgy menekült meg, hogy halottnak tettette magát. Most nagyapjával él. A bűntényt a kislány nagynénjének volt férje követte el.

A tragédia és a fájdalom közepette a kislánynak sikerült annyi erőt gyűjtenie, hogy fel tudott szólalni a mészárlás áldozatainak tiszteletére rendezett megemlékezésen.

Albus Dumbledore-nak a regénysorozat harmadik darabból készült, a Harry Potter és az azkabani fogoly című filmben elhangzott egyik mondatát idézte. Az igazgató az ünnepélyes tanévnyitó lakomán ekkor arról beszél, hogy a legsötétebb pillanatokban is meg lehet találni a boldogságot, csak emlékezni kell rá, hogy fényt gyújtsunk. A megindító pillanat sokak számára azt mutatta meg, hogy a Rowling teremtette regényalakok utat találnak a fiatal olvasók szívéhez.

A megemlékezés után internetes kampány indult, amelyben azt kérték a brit írótól, vegye fel a kapcsolatot Cassidyvel. Rowlingnak az az ötlete támadt, hogy a regénysorozat legendás varázslója, a Roxfort (Hogwarts) Varázsló- és Boszorkányképző Szakiskola igazgatója nevében írjon a kislánynak. A lila tintával írt levél végén a jóságos mágus aláírása állt.

Az írás tartalma nem került nyilvánosságra, a szerző egyik szóvivője szerint "magánlevélről" van szó. Annyit tudni csak, hogy Cassidy Stay kapott egy varázspálcát és egy értesítést is, amelyben az áll, hogy felvételt nyert a Roxfortba." (HVG.hu)

Címkék: jolevél
2014.08.12. 15:48, senussya
 
PROJEKTEK

FILM CÍME: LEGENDÁS ÁLLATOK ÉS MEGFIGYELÉSÜK 2: GRINDELWALD BŰNEI
MŰFAJ: FANTASY
ÉV: 2018
*ELŐZETES: MÉG NINCS

 

.BuzzFeed reached out to Warner Bros., but a representative was unavailable for immediate comment.

FILM CÍME: VOLDEMORT: AZ EREDET
MŰFAJ: FANFICTION
ÉV: 2017
*ELŐZETES

Mielőtt bárki félreértené. Ez a sztori nem hivatalos J. K. Rowling és Warner Bros produkció, de megérdemli a kiemelést. Egy csapat fan készített iszonyú profi munkát, amely a Youtube-on lesz látható. Arról szól hogyan lett Voldemort Tom Denemből.

 
Patrónusok

A Patrónusok közé kizárólag meghívásalapján lehet bekerülni. Itt a szerkesztők egyéb oldalait, valamint barátok lapjait láthatjátok.

Képtalálat a következőre: „vintage wife”

 
Varázspálcák

 

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints